ellenege.blogg.se

En blogg om mig, dvs. en blogg om konst och allt som hör till.

Time to go

Kategori: Allmänt

Har nu bokat min resa till Madagaskar. Fjorton dagar med kamera och akvareller helt själv. Fantastiskt. Men det är långt till September, och tack och lov för det, behöver bara spara ytterligare 30.000. Lite magknip där.

Packning

Kategori: Konst

Släpar på en hel hög material varje dag. Detta är vad jag tar med mig till jobbet varje kväll. Dator, telefon och laddare undantaget. Inte konstigt att alla väskor känns lite små efter ett tag.
Inatt om jag har tid ska jag undersöka alla skolor jag tycker är intressanta.

kameraövervakning

Kategori: Konst

 
På tal om gårdagens nästan-möte med polisen. Hittade en gammal streetart idé från 2010. Funderade på övervakningskameror och hur man tror blint på bevismaterial.
Jag vill mena att det finns tolkningsutrymme och att det kan vara farligt med en fast övertygelse eller en fast tro till en artefakt. Sen spann jag vidare på temat fantasi och film i kombination, hur maskinen i sig skulle vilja se sanningen den filmar och vad som händer när maskinerna runt oss börjar sålla information själv och bli mer "levande" ... Vilket leder mig till "2001- A space odyssey" Om ni inte har sett den; gör det. Den är underbar.

Dödskallar

Kategori: Konst

 
Leker med att abstrahera dödskallar och leka med former.
Slängde ur mig alla möjliga former som jag tyckte gick att hitta en dödskalle i.
 

En sparv på flykt

Kategori: Konst

En oskyldig sparv! Denna sitter på vägen av min hundpromenad, och är dagens bidrag till att försköna min stad. Jag är nöjd, den är söt och jag hoppas att de som ser den tycker detsamma. Självklart har alla olika uppfattning om vad som är fint, men jag hoppas att en majoritet kommer att bli glada av att se en oväntad oskyldig sparv på sin promenad.

Är kriminell

Kategori: Konst

Har precis placerat ut några av mina fåglar runt stan. Själv ser jag det som dekoration av staden och en möjlighet för människor att upptäcka något nytt i en alldaglig tillvaro. Alla ser inte detta på samma sätt som jag gör. Detta var mer uppenbart idag när jag råkade fångas på kamera "dekorerande" Biltemas entrédörr. Efter detta ingrepp gick jag och införskaffade mig en rulle tejp, och på väg ut genom sagda dörrar möts jag av en polisbil.
Feg som jag är smet jag in i min bil och kände mig betryggad i att poliserna såg lagom förvirrade ut. Jag hade på mig min mest propra ulljacka av välkänt märke med klassiskt snitt.
Nu ska jag söka på vad konsekvenserna av mitt dekorerande kan bli, så att jag vet vad jag ger mig in på.
Dagens inspiration: Jeff Koons

Nu är det snart dags igen

Kategori: Konst

Dags att ladda för konsthallens varande, och för mina egna utställningar. Har två utställningar i sommar, en i Tönsberg Norge och en i Västervik på stickanskonsthall.
Det tråkigaste är att förbereda inför en utställning, har bestämt mig för att presentera mina akvareller lite mer strukturerat i år, och det innebär en hel del monterande.
Vill bli av med mitt stora lager av målningar för att ha plats att måla mer. Priserna i sommar kommer att reflektera min strävan efter att tömma lägenheten.
Fotot är från Bo Gustav Magnussons utställning på Stickanskonsthall sommaren 2012

Mardrömmar

Kategori: Konst

Har haft massor av knäppa drömmar på sista tiden, och dom är inte att leka med. Förra perioden av mardrömmar resulterade i denna tavla.
Färgerna i tavlan är exakt vad jag upplevde i drömmen och jag slets mellan tre olika tornados för att slutligen slitas i stycken.
Jag hoppas att något liknande ska bli resultatet av denna periods drömmar, annars vet jag inte vad de ska vara bra för eller vad dom vill mig. Är trött, har inte haft tid för mig själv på ett tag och jag äter alldeles för uselt. Men! Jag har börjat måla i akryl igen, och jag har varit snäppet mer social än vanligt.
Vill börja plugga på konstskola för att få ur mig allt jag vill måla.
1500:- 70x90 cm om jag minns rätt

Silltrut

Kategori: Konst

Eller som en vän skulle säga, Sillkråka.
Tycker att det är en tuff fågel med härliga kontraster.
Längtar efter att dekorera stan med fåglar. Men det verkar ändå som att vårtecknen får vänta på lite mer värme. Det är helt enkelt för mycket fukt, frost och snö ute. Väntar på plusgrader och en gnutta sol.

En tjej till min första and

Kategori: Konst

Det blev en liten tjej. Inte så bra som jag skulle vilja att den blev, men den duger till mitt projekt.

koltrast

Kategori: Konst

Gillar att koltrasten är härligt diskret med så starka kontraster i detaljerna. Känner att jag nästan har gjort den rättvisa här. Men nu börjar det bli allt svårare att komma på vanliga urbana fåglar. Tips mottages tacksamt.

sittingduck

Kategori: Konst

Gräsand! Och eventuellt blir det en hel bunt av änder.

gråsparv

Kategori: Konst

En liten gråsparv!
Det fick bli en till, kunde inte motstå att teckna denna.

Fiskmås

Kategori: Konst

Ytterligare en fågel till skaran. Denna gång en vanlig fiskmås

Kajan

Kategori: Konst

Ännu en fågel i flocken. Denna gången en kaja. Skanningen återger inte färgerna helt okej, men det fungerar. Ska tillverka stickers ikväll!
Imorgon blir det ett par papegojor.

Fåglar!

Kategori: Konst

Nu är det snart vår på gång och jag tänker sprida fåglar runt mig. Flamingos, sparvar och min vän Bosses skator kommer att kunna ses i stan. Tror att mina sparvar kanske flyger en sväng till Linköping och vidare när jag ändå är igång.
Tänker tvinga fram våren.

Inspirerande streetart

Kategori: Konst

Detta är en av många fantastiska upptäckter från gårdagens sökningar på kriminell konst i det offentliga rummet. Kan inte låta bli att älska spontant och kreativt skapande som folk delar med sig av. Och jag kan för allt i världen inte se att det skulle vara fel. Det finns självklart gränser för vad som är okej att göra, men jag blir ofta glad av att se graffiti och gatukonst. Guerilla gardening är något av det bästa som finns. Har ni inte stött på den rörelsen eller hört talas om den innan så rekommenderar jag starkt ett besök på Google. Mer konst åt folket!
 
Bilden är stulen från nätet i en simpel sökning, kommer ej ihåg om det var Facebook eller om det var från Google jag hittade bilden och jag har ingen aning om vem konstnären eller fotografen är. Om ni vet, lämna ett meddelande.
 

Fantastiska böcker

Kategori: Allmänt

Hittade denna bild på Reddit igår, och blev helt tagen. Jag måste kolla om dessa går att få tag i på något sätt. Ebay och tradera är givna sökplatser, men har ni skarpare tips så lämna ett meddelande efter pipet.....

PIIIIP!!!

Hyenan

Kategori: Konst

Hyenan har en så skum kroppsform. Det går knappt att skissa en snygg hyena, det ser aldrig helt korrekt ut. Hyenan i sig själv ser aldrig helt korrekt ut. Precis som geparden i verkligheten ser alldeles overklig ut.
Som min morfar alltid har sagt, " det är ingen normalbild" dvs. det går inte att avbilda, då verkligheten ser för konstig ut.
Detta slår mig alltid när jag ser "torgkonst" av solnedgångar och öar. Även om man målar exakt den solnedgången man ser med den fantastiska ön och den ensamma palmen, så kommer målningen aldrig att tas på allvar. Verkligheten när den är för städad eller vacker går inte att avbildas utan att se fabricerad ut.

Från tulpan till rödlök

Kategori: Konst

Ettan visade precis en historisk dokumentär. Jag lärde mig mer om tulpaner och handel med tulpanlökar, sedan hittade jag en fantastiskt vacker bild på en rödlök. Därför blev denna skiss nästa steg.

AP

Kategori: djur

Har åter igen kollat på Animal Planet, därav blev kvällens skiss ett lejon.

skärgårdsplågan

Kategori: djur

Detta är ytterligare en skiss från ett av mina nattpass. Jag funderar på att utveckla den till en schablon att spraya på konstiga platser. Känner att det skulle passa en fiskmås att sticka fram huvudet och spionera lite varstans.
Tänker på pixars "Hitta Nemo" när jag ser skissen. Det kan komma till en pratbubbla med "Mine! Mine" på barnvänliga platser.

Korren

Kategori: Konst

En av mina midnattsskisser från nattjobbet.
Googlar på djur och saker som intresserar mig och skissar av det jag tycker ser trevligt ut.

Flickan och kråkan

Kategori: djur

Är inte fullt så tagen av den texten eller någon av versionerna av låten, men ämnet däremot intresserar mig. Inte det djupa underliggande budskapet och hela den biten. Kråkor och kråkfåglar däremot är väldigt spännande tycker jag.
Har även en hatisk och illvillig inställning till barn och vuxna som skrämmer fåglar, eller djur i allmänhet. Ännu värre är föräldrar som manar sina barn att skrämma fåglar. Ser människors attityd till djur som en indikation till hur de förstår dig på andra väsen, och bland dem, andra människor.
Målade en kråka till en kompis nyligen.

den gyllene kon

Kategori: Allmänt

Detta är mitt ko-kranium som jag räddade ur en skräphög för mer än tio år sedan.
Min moster flyttade ut på landet och på deras innergård har detta kranium hängt så länge jag kan minnas. Ibland behövs dock en uppdatering för att undvika att den åter hamnar på tippen.
För ett par år sedan målade jag den limegrön med pensel. I veckan blev den sprayad med guldfärd av ädlaste sort ( Biltema) hur proffsigt som helst. Kylan utomhus hindrade min framfart, men jag konstruerade ett spraybås i badrummet. Fantastiskt effektivt, men ventilationen var under all kritik.
Resultatet blev fantastisk och det är nu en av mina mest älskade ägodelar, den har vunnit en plats på tio-i-topp listan; bland klenoder som mitt blytunga postskåp, Morfars gamla brittiska version av Alice i Underlandet, och en hög med knäppa barnmålningar av människans anatomi.
Vad är era mest älskade ägodelar?

Medbrottsling sökes

Kategori: Konst

Gör schabloner till ett gatukonstprojekt. Men hur kul är det sedan att gå ut och genomföra dem på egen hand? Behöver en medbrottsling för att få glöden att avsluta och praktiskt genomföra verken.
Känner mig så uttråkad att hjärnan snart rinner ut ur öronen. Ändå lyckas jag sumpa alla sociala åtaganden med min skadade dygnsrytm.
Jag behöver semester från jobbet, en dos sol, en dos vänner och möjlighet att spendera min lediga tid vaken.
Inte ens tomten är vaken? Jodå, jag sitter fortfarande uppe.

Funderar fortfarande på resor och var jag bör ta vägen i sommar. Våren är spikad och jag sticker till Bologna en vecka. Fokus på skissande, museum, Ducati, arkitektur, mat och vänner.
Men den senare "stora"-resan där jag ger mig ut själv i världen med mitt skissblock och mina akvareller; är lite knepigare.

Inte Afrika, det är farligt säger Pappa. Mjovisst. Inte MC genom Europa, det är farligt säger Mamma. Jodå, det stämmer...
Är detta ett problem bara för att jag tänker resa som ensam tjej? Och varför låter jag mig påverkas. Kan det vara så att jag är evigt dömd till Charter eller beroende av resesällskap för att ta mig utanför Sverige. Kanske jag till och med borde hålla mig ifrån Danmark, man måste ju faktiskt ta sig igenom skåne. Skåne har ju blivit farligt det vet ju alla.
Målet med mitt resande är främst konstnärlig utveckling och känslan av äventyr. Madagaskar är fortfarande högst intressant, men Europa på båge tror jag kan ta mig närmre mitt mål. Måste räkna på bensin och övriga omkostnader för att se hur långt jag kommer på mina besparingar.