ellenege.blogg.se

En blogg om mig, dvs. en blogg om konst och allt som hör till.

Bengal Tiger

Kategori: Konst

Cougar

Kategori: Konst

dolphin

Kategori: Konst

African Lion

Kategori: Konst

blacknecked swan

Kategori: Konst

razorbilled curassow

Kategori: Konst

penguin

Kategori: Konst

African leopard

Kategori: Konst

scarlet macaw

Kategori: Konst

Pilgrimsfalk

Kategori: Konst

yoyoyo!

Kategori: Konst

Sitter på jobbet och målar.
Uppdatering med foton imorgon. Har precis avslutat en pilgrimsfalk och en scarlet macaw. Jag har säkert glömt någon, det går fort nu. Bra att jag har börjat blogga så att jag lättare kommer ihåg att dokumentera mina alster.
Sitter i startgroparna med en leopard och en hyena.

Gjorde en abstrakt akvarell/bläck-målning som jag känner mig nöjd med och har fått god respons på. Funderar ibland på om det kan vara ett intressant sidospår att undersöka vidare. Kommer i alla fall att leka vidare med abstrakt konst på kammaren.

Brorsan och svägerskan hade inflytt/födelsedagsbjudning i Linköping idag. Väldigt trevligt. Och härliga människor.
Tog med mig portfolion med akvareller för att dom skulle få plocka ut ett par målningar till lägenheten. Spännande att visa bilderna för en ny publik, fick dra fram dem tre gånger innan det var dags att pysa. Behöver träna på att visa dem, svamlar och flackar med blicken när jag får för mycket beröm och uppmärksamhet. Inte bra.

gibbon

Kategori: Konst

English bulldog

Kategori: Konst

Hummingbird

Kategori: Konst

Hyacinth Macaw

Kategori: Konst

Northern cardinal

Kategori: Konst

common vampire bat

Kategori: Konst

Lowland gorilla

Kategori: Konst

Toco toucan

Kategori: Konst

ettåring

Kategori: Allmänt

howler monkey

Kategori: Allmänt

femåring

Kategori: Allmänt

Vackert

Kategori: Allmänt

Det man blir inspirerad av är inte alltid det man tycker är vackert, så det här är min tolkning av "vackert"

Mer

Kategori: Allmänt

Inspiration

Kategori: Allmänt

Morbida motiv

Kategori: Konst

Skrev ett långt inlägg om varför jag målar vad folk verkar tycka är otäcka motiv, sen låste sig sidan och nu blir det omstart.

Kontentan är nog följande; Jag målar det jag känner, det jag finner vackert och lärorikt. Jag målar det som utvecklar mig eller det jag tänker på.

Så varför kranium?
Jag funderar just nu på vad som skiljer djur från människor, hur vi är upbyggda, hur vi rör på oss och hur vi sitter ihop. Var kommer vi ifrån och hur kommer vi fortsätta att utvecklas?

Utöver det är motiven fantastiska att träna på för att avbilda ljus, färg och volym med.

Fotot är från mammas stall och kafeterian där jag satt och målade idag.
Hur har min familj, miljö och dagliga samtalsämnen påverkat min känsla för förgänglighet?

späckhuggare

Kategori: Allmänt

tamkatt

Kategori: Allmänt

Leguan

Kategori: Allmänt

Kollaps

Kategori: Konst

Jodå, och det är telefonen jag snackar om. Därför fattas det ett par akvareller i dokumenteringen, men dom kommer att vara på plats inom kort. Men det går lite långsamt utan min trevliga lilla telefon.
Senaste dygnet har jag avbildat en tamkatts kranium, och jag har utvecklat min poster som ska vara klar efter en timmes ytterligare arbete; okej, kanske två. Sitter i skrivande stund med en späckhuggare som jag kommer att avsluta inatt innan jag lämnar jobbet kl.07 im.. idag.
Dessutom blev jag tillfrågad av min kusin att måla några läckra grabbar, hon börjar kanske tröttna på alla brudar jag målar.
Varför är det så? Oavsett kön så målar man helst kvinnor? Mer kurvor, ja. Men om man söker mer subtila former borde man avbilda män. Så jag målar på en grabb åt henne. Vi får se om det är något som faller henne på läppen. Det är iaf. ett trevligt experiment. Jag har applicerat mitt mer färggranna och avslappnade måleri på grabben, och det kan bli kul. Det får ni avgöra. Bild på grabben och postern kan dröja ett par dagar, men bilder kommer.

Har blivit tillfrågad att teckna/ måla några bilder till en avhandling som en härlig bekant skriver om att mäta kroppseget cannbis och liknande i kappmuskeln. Var jag intresserad av detta? När får jag starta? Hoppas att det blir av och att det blir vad hon hoppas på. Kommer minst sagt att göra allt jag kan för att det ska bli perfekt. Bara att få representeras i så intellektuella sammanhang är grymt häftigt.

Var och kikade på Mats utställning i söndags. Ta er dit om ni kan! Det är smart, fräckt, och otroligt vackert. Rekommenderar alla jag möter att gå dit. Var där extremt länge och bara njöt.
Var lite tärd efter ett antal vakna nätter på jobbet, så jag var nog inte ultimat kommunikativ. Sista halvtimmen var jag så påverkad av den rofyllda stämningen och det varma ljuset från ljuslådorna att jag kände mig sövd, vaggad och trygg. En toppnotering på säsongens utställningar, sedda och arrangerade.

Utställning

Kategori: Konst

Så var det dags igen. Utställning, tidning och fantastiska människor.
hela artikeln går att se på:
http://www.vt.se/kultur/?articleid=6538839

Skruvad dygnsrytm

Kategori: Konst

Sitter uppe och kollar på stockphotos för att inspireras att måla. Hittar massa bra grejer. Önskar dock att jag hade kunnat fortsätta sova istället. Taskigt att behöva väcka hunden för att sätta sig och måla mitt i natten. Men snart är det nästan morgon.
Har hittat en man från Slovenien med fria stockphotos som är smått briljant. Har en light crush. Kolla bara på den här bilden:
http://ellenege.deviantart.com/favourites/#/dx6546
Nog för att börja måla pronto.

Vernissage idag kl 11 på Stickans Konsthall. Pratade med Mats igår och det låter som att det blir kanon. Ska dra med mig kameran och promenera dit first thing efter öppning.

Knoppen

Kategori: Konst

Senaste akvarellen. Nu ska jag jobba på min poster till DA-tävlingen ett tag, och visst dyker det upp ett kranium där med. No worries.

Ursus americanus

Kategori: Konst

Svartbjörn.
Tidigare post, Ursus Maritimus är kraniet efter en isbjörn.

Otroligt härlig att måla, har börjat släppa in mer färg i de senaste bilderna. Friskt vågat hälften vunnet-insikt.

Ursus maritimus

Kategori: Konst

Phacochoerus africanus

Kategori: Konst

Måla!

Kategori: Konst

Målar så mycket att jag inte har hunnit dokumentera mina verk. Har avslutat ett par akvareller sedan sist. Är kanske lite för ivrig, jobbar just nu på fyra målningar samtidigt. Jobbar på en isbjörnsskalle, ett mänskligt kranium, ett vårtsvin och ett tävlingsbidrag i form av en poster om International Vulture Awareness Day.

Ny utställning på Stickans Konsthall på Lördag. Mats 1000-fot kommer att ställa ut nytt material. Är lite pirrig, ska bli så kul att se vad han har skapat de senaste månaderna.
Nyfiken på konstnären?
http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=15194

Dags för kaffe och avrundning av isbjörnskraniet. Bild på vårtsvinet på gång, håll ut!

Bilden är tagen i somras på konsthallen under min utställning. Fotot är taget av Svante Bäck

Stilbrott

Kategori: Allmänt

Skunk

Kategori: Konst

babian

Kategori: Konst

Shih tsu

Kategori: Konst

Sparv

Kategori: Allmänt

Åke

Kategori: Konst

Efter barnprogrammet "Ika i rutan"

Dvärghamster

Kategori: Konst