ellenege.blogg.se

En blogg om mig, dvs. en blogg om konst och allt som hör till.

caiman crocodilus

Kategori: Konst

Nattens akvarell

Kategori: Konst

Det var dags att vända på dygnet inför helgen jobb, så jag och Elsa var uppe och målade denna grävlingsskalle. Sanningen att säga så var det mest jag som målade, och det var nog mest jag som var vaken. Den lilla krabaten sov i över tolv timmar!

Vi har precis ätit "lunch" kl.16 och har fem timmar på oss innan det är dags att åka till jobbet. Funderar på vilket motiv det blir nu; kanske isbjörnsskallen, vi får se.

Fåniga brudar

Kategori: Allmänt

Är inspirerad av starka uttryck och människor, så jag letar konstant efter foton eller reklam som ger rätt känsla för att påbörja en målning. Ofta blir det enkla motiv med en känsla av mode, då dessa bilder är mer dramatiska. Detta verkar vara populära motiv och därför populära målningar. Jag erkänner att jag använder mig av publikfrieri som en pr-metod. Men efter ett par veckors lekande med akvarellerna börjar jag känna mig säkrare och kan våga släppa på ramar och trygga motiv.
Here we go! Nu är det ben och kranier som inspirerar, en relativt ny gren av motiv och aldrig avbildat i akvarell. En fantastisk kombination som jag hoppas kommer underhålla mig nog för att få en något sammanhållande kollektion att ställa ut.
Just detta, att hålla en linje och göra en serie målningar är min största utmaning. Där förstår jag mig mer på Picasso som ständigt letade efter nya motiv, medier och metoder. Däremot hade Picasso ett givet tema i färger. Det är svårt att bedöma sina egna verk, så ge gärna feedback om ni tycker er se en röd tråd i mina verk.

en av de senaste

Kategori: Allmänt

senaste veckans akvareller

Kategori: Konst

Dagliga akvareller

Kategori: Allmänt

Nåja, så gott som dagligen. En akvarell om dagen, om jag inte är utslagen efter nattjobbet.

Akvareller förknippar jag med mesigt måleri och svaga färger, på senare tid har jag fått släppa på fördomarna. Men för att motbevisa detta och bryta mina egna ramar har jag kommit in på ett nytt spår.

Look at this!!

Boktipset

Kategori: Allmänt

Bästa boken om man vill vräka sig i härliga målningar och skisser

Akvarell

Kategori: Allmänt

Okej, det här är gårdagens akvarellutmaning. Det är en rippoff på en tjej som gör speedpainting målningar i akvarell. Detta är dock mitt eget motiv men hennes stil. Jag skulle bara prova om jag kunde få till något kul.

Tack Stefan

Kategori: Konst

Nyligen hemkommen från St.Anna skärgård. Min vän Stefan och jag hade ett par dagar ledigt och ville förlänga sommaren en aning. Med brist på pengar och en ovilja att lämna Elsa hemma bjöd Stefan med mig till familjens hus i skärgården. Är piggare och taggad att ta tag i målning av lägenheten.
Fick en akvarell färdig och det börjar gå lättare att få fram de uttryck jag önskar.

Återupptog akvarellmåleriet förra veckan efter att ha pratat med Bo Gustav Magnusson, konstnär bosatt i Västervik som främst målar akvareller. Blev rekommenderad att fortsätta måla i akvarell efter att han sett mina målningar från 2008.
Bosse tror att jag skulle kunna livnära mig enbart på mina akvareller. SwEeT!!

Ännu mer sweet är att min härliga svägerska har kontakter i konstvärden och då med en gallerist och konstrepresentant för en av Sveriges största skulptörer. Jo men visst!
Fick det goda omdömet; "tekniskt skicklig" och att det syntes att jag var inspirerad av en av den mest säljande svenska kvinnliga konstnären, som jag fö. inte hade direkt koll på.
Så här i efterhand har jag undersökt saken och konstaterat att jag kan se likheter och att jag minns att jag har läst om henne i en damtidning här om veckan och varit imponerad. Detta dock efter att jag färdigställt mina målningar.
Känner mig nöjd med detta och instämmer i kritiken att jag behöver välja en linje och hålla mig till den.
Så här tänker jag jobba framöver:

Jag satsar på att måla mina stora akryltavlor som tar massa tid och kraft. Dom är ofta mörka och lätt makabra. Jag älskar att måla dessa och jag tycker att dom är mest äkta och "mig".

Jag kommer att dra ned på tiden jag ägnar åt dem och inte överarbeta dem.

Som ett komplement till dessa ska jag jobba med mina snabba och enkla akvareller.
Jag behöver helt enkelt måla massor nu.


Låter det fantastiskt och bohem-romantiskt? Allt är helt gulligt och perfekt? Visst.
Jag har bestämt mig för att satsa på något som gör mig oerhört lycklig och lugn.
Nackdelarna är att det kommer bli torka på inkomster i ett gäng år framöver, men det är lugnt.
Värre är att vara ensam, jag verkar vara helt inkapabel att hitta någon att leva med. Detta är min stora Nemesis i livet och en grogrund till en bitterhet jag avskyr.
Att måla råder bot på allt ont, så det är nog dags att dra igång. ;)

Deviant art

Kategori: Allmänt

Kolla in min DA-sida på
http://ellenege.deviantart.com/

Skiss

Kategori: Konst

En av veckans skisser

Skiss

Kategori: Konst

En av veckans skisser

Nu är det flytt som gäller

Kategori: Allmänt

Japp, inflytt i lägenheten. Äntligen
Det kommer inte bli mycket arbetsyta, men jag ska göra mitt bästa för att få plats att måla utan att hela vardagsrummet blir en ateljé
Största delen av alla prylar är på plats, men inget är i ordning. Tar Elsa (hunden, Pudel, 8månader) och åker dit snart, ska göra vad jag kan för att bli av med alla kartonger. Wish me luck. Skulle behöva slänga en tredjedel av allt. hahaha, as if!

Introducerar Elsa:

Semester

Kategori:

Nattjobbet ligger på hyllan i två veckor. Imorgon är det läge att flytta in i nya lägenheten och dra fram materialet. Ska bara jobba lite med att ringa lokala konstnärer för att fylla veckorna i konsthallen innan säsongsslutet. Om bara min dygnsrytm vore mer normal. I övrigt är det måleri som gäller. Smygstartade på jobbet natten till idag med att skissa loss.

Någon som såg "Work of art" idag?!
Man "borde" inte tycka att det är bra, men det är så användbart. Och ärligt talat, är man konstnär och dissar uppmärksamhet riktat mot konst så borde det räknas som en indirekt, självdestruktivitet med pr-fokus. Jag tar till mig av varje utmaning och spånar idéer. Världens bästa träning om man vill få bredd och erfarenhet.

Har fastnat för tapirer senaste tiden. Här är en skiss från gårdagen

Ellen Ege

Kategori: Allmänt

Det här är min bild av mig
 
Jag har alltid tecknat, målat och lekt med former. I det längsta har jag dragit ut på att satsa på konsten, men det är dags nu. Första soloutställningen är avklarad sedan ett par dagar tillbaka och jag har precis fått ansvar för en konsthall.
 
Det närmaste året är tingat för att skapa och bygga en stark portfolio. För att sporra mig själv till att producera och för att kunna återblicka på eventuella framsteg eller misstag skapar jag denna blogg.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.