ellenege.blogg.se

En blogg om mig, dvs. en blogg om konst och allt som hör till.

Köpenhamn

Kategori: Allmänt

Det blev inte mycket konst under resan till Köpenhamn, men den var i sin helhet högst inspirerande.

Jul med familjen

Kategori: Allmänt

Efter en lugn och trevlig jul med familjen ska jag spendera resterande mellandag med att bläddra i julklapparna om anatomi och modern konst. Förutom alla underbara böcker kommer jag att mysa över mina nya Thebe bestick designade av Folke Arström. Ren och praktisk formgivning, fin fint.

Leksaker

Kategori: Allmänt

Det är hemskt att inte kunna köra båge på vintern, så när jag snubblade över denna kunde jag inte behärska mig.
radiostyrd, motorcykel, och Ducati. Den uppfyller alla mina vinterdrömmar. Och visst är den vacker?!

kransen

Kategori: Allmänt

slängde ihop en krans för att behaga grannarna i trappuppgången.

Vem man är

Kategori: Allmänt

Att ha olika roller är spännande.
Syster, dotter. barnbarn, konstnär, kompis, älskare, hustru, det finns så mycket man kan vara och för den lilla damen på fotot är jag Tant Ellen. Ju mer jag funderar på vem man är, och hur man är desto nöjdare blir jag med epitetet Tant Ellen. Det har potential.

Vyn från hotelfrukosten i Danmark

Kategori: Konst

Var med familjen några dagar innan jul, detta var min morgonskiss från frukostbordet. Inte bästa läget på hotellet, men det var ett trevligt motiv för stunden.

skissande

Kategori: Allmänt

Eftersom det har varit helg, och jag har varit på resande fot blir det en del skissande istället för det vanliga måleriet. Jag känner att det är bra, det behövs. Här kommer en av skisserna som är resultatet av en avknoppning på streetart grejen med flamingon. Blev sugen på att fylla staden med fåglar av olika typer och av olika konstnärer. Gick i spinn på gräsänder och gråsparvar. Kom inte så långt med gråsparvarna, men det blev en hel bunt gräsänder.
Jag gillar gräsänder oerhört mycket, men de påminner mig om Ernst Billgren, och det är en smula avtändande.

Back on!

Kategori: Allmänt

Okej! Nu har dom gått klart, Bieber har trallat, vilket inte faller mig helt på läppen; men det var kul att se honom i den miljön och hans reaktioner på VS-tjejerna.
Håller på att skissa på ett streetart-projekt för att kontra Bosse Magnussons skata. Look at this
Visserligen inte färdigputsad eller redo för sprayburken, men det kommer.

21-25/12 2012

Kategori: Allmänt

Sitter och glor på årets Victorias secret, och älskar det!
Har varit en tur till Köpenhamn med familjen på bolagsstämma och handlat upp massa pengar på julklappar. Blir lagom distraherad. Tror att jag får ta ett brake och återkomma.

Nu kommer julkänslan smygande

Kategori: Konst

Börjar sticka, och bjuder på glöggafton. Det är helt fantastiskt vackert ute och jag tycker att det känns fantastiskt med snön. Min Elsa är ännu gladare i snön och ser till att ta med sig massor in efter varje promenad. På fotot sitter hon och surar i stallets café över att jag har tvingat på henne overallen. Men vad ska man göra?, hon stövlar in med fem kilo snö i pälsen och skrapar av sig den i sängen, soffan och på mattan. Dåligt med julefrid efter det.
Igår på glöggkvällen blev jag av med en `tavla` Hade grundat en duk i en färg och stil som min mammas-sysslings-fru, blev kär i. Det ni, snacka om att vara nära sin släkt. Well, well. Jag bad att få byta den mot en ny duk. Alla nöjda, hade tappat glöden till sagda bakgrund, och då är det nog bättre att starta om.
Kan bli ett glapp i målandet några dagar framöver. Julstök, jobb, bolagsstämma och julafton väntar. Men jag har nog en del tidigare akvareller att uppdatera med.
Vore det för makabert att måla ett renkranium säsongen till ära? :) Hmm,.. kan vara en nog så bra orsak att måla den.

Jodå, en om dagen. Det blir några man fastnar för

Kategori: Konst

En av de eldigare abstrakta akvarellerna som jag känner extra starkt för. Vem vet jag hinner nog få ihop en kollektion till sommaren.

mer abstrakt

Kategori: Konst

Det finns så mycket kul att testa med abstrakt måleri. Denna är en favorit bland de senaste alstren

renoveringen sätter spår

Kategori: Konst

Hittat inspiration till måleriet i renoveringen av lägenheten. Hittade ett stockphoto att jobba efter till denna, föll för hållningen och nyfikenheten. Hade dock tomt på idéer till vad som skulle vara bakom luckan, så det fick bli en öppning till en färggladare verklighet. Massa flum helt enkelt.

Flamingos

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen hallen färdig och tapetserad.
Nu återstår bara problemet med var jag ska hänga akvarellen med flamingos från i somras. Kanske är det dags att sälja den, allt börjar bli rosa och långbent. Tack och lov har jag själv oproportionerligt korta ben, annars kanske garderoben långsamt skulle börja rodna. Så nu ryker dom, för att undvika spridning av de små liven med hot om plastprydnader i framtida trädgårdar.
Trädgårdsprydnader är för övrigt något som borde bannlysas och sedan lagstadgas som ledande till arkebusering.
Tapeten är fö. från Cole & Son och heter så klart Flamingo

Mazily.com

Kategori: Allmänt

Datadejting på riktigt.
Hett tips för alla oss kulturkoftor som letar efter en partner eller bara vill träffa intressanta människor. Har senaste dygnen haft verkligen givande konversationer och fått upp ögonen för att det finns smarta, kul singlar ute i världen.
Skönt när man kände sig ensam och querky för några dagar sedan.
Lycka till!

Snart klar med uppdateringen av hemmet. Har redan inspiration och idéer nog att skapa material till en eller ett par nya utställningar. Så det kommer smälla till på bloggen inom kort.
Håll i er

Här hädas friskt

Kategori: Allmänt

Men nya tapeter, idèer och en ny lägenhet känns en del prylar förlegade och dammiga.

Detta är en av min morfars skulpturer från perioden då han var mycket i afrika. Jag har alltid gillat den, men ärligt talat; hur ofta är konst en snygg del av inredningen. Ofta ska konsten vara en oberoende opåverkad del av våra hem, men vem har ytor att slösa på det? Jag vill ha integrerad konst och galna prylar som passar min stil. Så även konsten.

Det resulterade i att den afrikanska damen blev rödmålad och får ta plats bland mina säsongsbetonade prylar. Visst, jag har alltid tyckt att hon var lite av en tomte.

Önskar att min egen konst blev behandlad på detta sätt. Hellre anpassad än kasserad eller bara missanpassad och tråkig. Och nu har skulpturen äntligen fått den status den ( antagligen? ) har längtat efter.

Nu börjar det röra på sig inför våren

Kategori: Allmänt

Håller på som bäst att förbereda för säsongen som kommer.
Tre konstnärer är redan inplanerade. Kontakta mig på [email protected] för en utställning i vackraste skärgårdsmiljö.

Kökstapeter!!

Kategori: Allmänt

Det är svårt att sluta när man väl har startat. Upptäcker allt mer som behöver målas, bytas eller bara slängas ut! Känner redan hur denna magiska tapet bidrar med ny energi

Ego-shopping

Kategori: Allmänt

tuttar

Kategori: Konst

Med hälsning till Stefan.

en katt

Kategori: Konst

abstrakt5

Kategori: Konst

 

abstrakt4

Kategori: Konst

abstrakt3

Kategori: Konst

abstrakt

Kategori: Konst

Mitt abstrakta jag

Kategori: Konst