ellenege.blogg.se

En blogg om mig, dvs. en blogg om konst och allt som hör till.

zen

Kategori: Konst

Har haft ytterligare en ljuvlig dag.
Har fått en ny beställning på en akvarell. Kul!
Har suttit i solen och druckit kaffe när hundarna har lekt på gården, och jag har råkat beställa en klänning på nätet. Blev kär.
Jag längtar redan efter att ta på mig den, och har börjat fundera på vilken frisyr som passar den bäst.
Har en halvtimme på mig att avsluta dagens akvarell innan jag måste åka till jobbet. Skulle kunna avsluta den inatt, men det blir så mycket att dra på.
Är bara så avslappnad att jag inte verkar få något gjort idag.
Hade nyss en kusin och hans fru på besök och jag misstänker att jag verkade drogad.
Kom precis upp ur en tre timmar lång vistelse i badkaret. Hjärnan är helt mosig. Grymt skönt.
Klänningen kommer från fredflair.com

Lite lycka

Kategori: Konst

Jovisst. Lite lycka börjar krypa på. Idag var solen framme, musiken var bra och bilen var snabb. Några projekt börjar utformas åt rätt håll och orken ökar med soltimmarna. Jag fick känslan av mc-glädje idag med solen. Det är en speciell glädje. Kombinationen består av stolthet, frihet, och möjligheter. Du har antagligen sett bilden av någon som dyker från en klippa, armarna utsträckta åt sidorna. Han blundar och uttrycket i ansikten är fridfullt. Precis så.

yaht

Kategori: Konst

Målar så mycket jag hinner, men det har inte blivit mycket den här veckan. Är dock klar med ansökningarna till Konstfack och Valland nu. Sista datumet 1 Mars, så det var på håret. Ytterligare ett gäng skolor ska sökas och ansökningarna till dem öppnar den förste. Önskar att det vore över så jag vet vad som kommer att hända till hösten.
Vill kunna svara på om jag ska dela ateljé i vinter här i byn. Men jag måste säga att jag hoppas att det är tid för ett nytt kapitel i livet.

Sitter och slöar

Kategori: Konst

Här sitter man i mörkret och slöar.
Är på nattjobbet och som vanligt har jag glömt laddaren hemma. Har 72% av batteriet kvar...71%
well well. Ser fram emot måndag när jag har hela dygnet fritt. Jag börjar bli sugen på att återknyta bekantskapen med min akvarellåda.

Det ser ut som att det kan bli en spännande sommar på konsthallen. En av sommarens månader är redan fylld och sensommaren kan bli precis lika trevlig.
... 70% kvar av laddningen, nu ska jag slösurfa framtida motiv-idéer och inspiration. Mot DeviantArt och Flashback

Time out

Kategori: Konst

Har tagit en paus från allt som kan distrahera mig från att sitta vid datorn och söka skolor. Har lämnat hunden, har lämnat hemmet och sitter på stan med datorn och en kopp kaffe.
Igår anmälde jag mig till Valand och Konstfack, och idag är det dags att skicka in antagningsprover och portfolio till dem. Sista ansökningsdag är 1Mars och jag vill hinna söka så många utbildningar som möjligt.
Inser varje gång jag ska få ihop en portfolio att jag är usel på att dokumentera det jag skapar, men det har blivit bättre på senaste tid i och med bloggen. Så det är lättare idag än det var förra året.
Jag sökte till Konstfack förra året, men inga andra skolor.
I år känns det som ett måste att få plugga konst.
Miljön, möjligheterna, nya kontakter. Bara att få nya material att jobba med och ha möjlighet att lära sig hantera dem fullt ut. Mest längtar jag efter att ha människor runt mig som är intresserade av samma saker som mig.

Komplikationer

Kategori: Konst

 
Det irriterar mig att det ska finnas tusen hemsidor med enkla steg för steg instruktioner, alla olika. Först ska du anmäla ditt intresse, det var en utmaning. Andra steget är olika papper ska skickas med, och ibland inte. Sen är det omgång tre om du söker en skola som väljer dig utifrån dina arbetsprover. Men det sägs att det är första sättet för högskolorna att sålla bort dem som inte är engagerade nog att ta sig an kryptot. Vilket bök.
Imorgon ska jag ta mig an att fixa personbevis och papper på utbildningar och annat trevligt.
Det här är inte min starka sida.
Jag vill ju bara få måla, och få tid och möjlighet att bli bättre.

Bilden är från -09 och ett mixedmedia kollage jag gjorde då jag lyssnade på ljudboken Moby Dick och olika Jules Verne.
Delar är foton från då jag och min bror dyker eller fiskar strömming. I mitten är ett självporträtt.

Mer klistermärken

Kategori: Konst


Tar med dom bara för att det är en kul bild och trevligt med lite färg på bloggen. Och jag har inget att visa idag, eftersom jag jobbar på ett porträtt jag fick en beställning på i December. Det går inte att visa den eftersom det ska vara en överraskning, så jag får dela den vid ett senare tillfälle. Det verkar kunna bli en duglig avbildning. Blir skräckslagen av att göra porträtt ibland, det kan bli så uruselt om det blir fel, och det kan bli en högt uppskattad bild för familjen om den blir bra. Roar mig med att kolla på tatueringar av porträtt emellanåt, skräckblandad förtjusning är nog rätt uttryck. Man vill inte påtvinga någon en målning dom inte trivs med bara för att det är ett beställningsjobb. Har tagit fram en policy för hur jag ska hantera detta, jag gör relativt snabba akvareller eller akryler där jag satsar mer på känsla och uttryck än detaljer. Sedan gör jag tre till fem stycken. Kunden får sedan välja dem som de trivs bäst med och där de känner en koppling till avbildningen. De överblivna bilderna tar jag mig rätten att sälja vidare eller kassera. Jag måste bara se till att inte spendera för mycket tid på varje enskild bild och inte börja nörda in på detaljer.

klistermärken

Kategori: Konst

Är helt fast!
Tillverkar klistermärken med hjälp av en Sharpie och dubbelhäftande tejp. Varje märke handmålat och unikt. Finfint om det inte var för att man behöver klippa ut fanskapen. Sist hade jag en stor svullnad på tummen där saxen hade skavt.
Så udda problem man kan ha.
Är fortfarande hemma från jobbet och håller på att utveckla en lunginflammation, så jag känner mig nöjd med att spendera min "pigga" tid på dagen med meningslösa aktiviteter.

Slömålar

Kategori: Allmänt

En timme i taget när värktabletterna är välvilliga, då orkar jag sätta mig upp och måla lite. Perfekt tid att avsluta det man börjat på. Huvudet har inget nytt att komma med, och tålamodet finns i överflöd.
Ett steg i rätt riktning med akrylen av hjärnan, men det är en bra bit kvar.
 

SMNTY

Kategori: Allmänt

Stuff Mom Never Told You.
Så heter min nya kamrat. Det är en podcast och jag rekommenderar den till alla nyfikna vetgiriga. Det är en avgrening från "stuff you should know" som också är en helt fantastiskt intressant podcast.
Nu ska jag lyssna på avsnittet "What is femmephobia" och måla akvareller.

Båt

Kategori: Konst

En liten liten båt!

fler båtar

Kategori: Konst

båt, båt, båt

Motorbåt

Kategori: Konst

Fler akvareller.

Akvareller

Kategori: Konst

Hobbymåleri. Båtar är inte riktigt min grej, men jag tänkte kolla om jag klarade av det.

Utmaningen

Kategori: Allmänt

Stark inte smal.
Jag och min familj har alltid haft lätt att hålla vikten och relativt lätt att bygga muskler. Morsan matar på med att hon gjorde 100 sittup´s om dagen innan jag föddes. Sure, men det är bara 28 år sedan.
Nu har hon bestämt sig för att ta sig dit igen innan sommaren.
Ska jag låta mamma ha en snyggare mage än mig??? Aldrig.
Detta är min "före"-bild, tagen idag. Återkommer med resultatet i Juli. Ska försöka övertala mamma att fotograferas för utvecklingsbevis i helgen.
Börjar fundera på hur vettigt detta är egentligen. Kanske ska ta hjälp av en expert!
http://www.facebook.com/pages/Nu-eller-aldrig/229292930539181

Sol och snö

Kategori: Allmänt

Vi skulle ha stängt in oss i tvättstugan idag. Det gick inte alls bra.
Vilken fantastisk dag!
Jag och Elsa åkte hem till föräldrarnas hundar som duktigt väntar på att de ska komma hem från jobbet. Nu har jag och tre galna djur varit ute i skogen med kameran.
Fotot är på Elsa som är galen i snö.